Hebt u een project waarbij wij u kunnen helpen?

OFFERTE AANVRAGEN

Schilderwerken binnen

De manier van werken kan verschillen van project tot project/ door de wensen van de klant.
Onze standaard manier van werken wordt hieronder beschreven

Bestaande woningen muren/ plafonds

Ons eerste werk bij het binnenkomen, is het afdekken van de vloer met geplastificieerd afdekkarton. Meubels, en niet te schilderen oppervlaktes worden afgedekt met plastiek.

Schilderwerken-Schyvens-Antwerpen-afdekken1

Schilderwerken-Schyvens-Antwerpen-afdekken2

Als alles goed beschermd is, begint het allerbelangrijkste van de schilderwerken, de VOORBEREIDINGEN.
De kleurscheiding wordt afgeplakt met de correcte schilderstape, afhankelijk van de ondergrond. Spleten, voegen, en de kleurscheiding wordt afgekit met overschilderbare opvoegkit.
Met behulp van een werflamp worden de kleinste oneffenheden weggewerkt met plamuur.

Schilderwerken-Schyvens-Antwerpen-plamuren1

Barsten worden uitgekrabd en gezuiverd, waardoor het hechtingsoppervlak verbreed wordt, waardoor de plamuur beter zal hechten, en de barst dus minder snel zal terugkomen.
Bij grote barstvorming, kan er gekozen worden om een versterkte wapeningsband aan te brengen.
Bij veel barstvorming, is het aan te raden met een effen renovatievlies te werken.
Nadien wordt het geheel volledig opgeschuurd, met een schuurmachine dat aangesloten is aan een Festool stofzuiger, waardoor het stof tot een minimum beperkt wordt.

Schilderwerken-Schyvens-Antwerpen-plamuren2

Plafonds en muren worden geprimed met BOSS TOPPRIM, hoogkwalitatieve grondverf, reeds aangekleurd in de gekozen kleur.
Na de primer wordt het geheel nogmaals nagezien op oneffenheden, met behulp van de werflamp.
Waar nodig zal er nog geplamuurd worden, dit wordt plaatselijk opgeschuurd en bijgeschilderd.

Nadien wordt het geheel afgewerkt met een van de hoogwaardige afwerkingslagen van BOSS, in de gewenste glansgraad van de klant.
De eventuele kleurscheiding tussen muren/plafond of basismuren/ accentmuur wordt pas als laatst afgewerkt
in de De finishing touch
Afplaktapes, plastiek en afdekkarton worden verwijderd en meegenomen.

Resultaat

Schilderwerken-Schyvens-Antwerpen-traphal-resultaat1

Nieuwbouw muren / plafonds

Ons eerste werk bij het binnenkomen, is het afdekken van de vloer met geplastificieerd afdekkarton. Meubels (indien reeds aanwezig), en niet te schilderen oppervlaktes worden afgedekt met plastiek.

Met behulp van een werflamp worden oneffenheden weggewerkt met plamuur. (2)
Barsten worden uitgekrabd en gezuiverd, waardoor het hechtingsoppervlakte van de plamuur verbreed wordt, hierdoor zal de plamuur beter hechten en de barst dus minder snel zal terugkomen.
Nadien wordt het geheel volledig opgeschuurd, met een langnekschuurmachine die aangesloten is aan een Festool stofzuiger, waardoor het stof tot een minimum beperkt wordt.

Plafonds en muren worden geprimed met BOSS TOPPRIM, hoogkwalitatieve grondverf, reeds aangekleurd naar de gekozen.

Na het plaatsen van de grondverf, en met behulp van de werflamp, zullen er nog oneffenheden aanwezig zijn, die op de naakte bezetting niet zijn opgevallen. Op het moment dat de bezetting een egale kleur heeft, dus na de primer, vallen de oneffenheden harder op.
Deze kleine oneffenheden worden ook weggewerkt met plamuur. De bijgewerkte delen worden opgeschuurd en ontstoft.

Muren en plafonds krijgen hun eerste afwerklaag.
Om een perfect eindresultaat te krijgen, wordt het geheel afgewerkt met een tweede afwerklaag*.
De kleurscheiding tussen muren/plafond of basismuren/ accentmuur wordt pas als laatst afgewerkt in de
De finishing touch.
Afplaktapes, plastiek en afdekkarton worden verwijderd en meegenomen.

Resultaat

Schrijnwerk deuren

Deuren, worden indien mogelijk uit de omlijsting gehaald, zodat de scharnieren verwijderd kunnen worden, en het schilderen iets vlotter gaat. De deuren worden steeds rechtopstaand gelakt, NOOIT liggend. Als de deuren liggend worden gelakt, is er veel meer kans dat ‘rondvliegend stof’ in het gelakte oppervlakt valt aangezien stof altijd van boven naar onder circuleert. Bij een rechtopstaand vlak, is er hier dus veel minder kans op.

Oudere deuren zullen we nooit uit de deuromlijsting halen, aangezien de deuren en/ of scharnieren zich al hebben gezet of eventueel ver/ge – vormd hebben. Eruithalen is echter nooit een probleem, maar ze terug kunnen ophangen kan wel voor problemen zorgen. Wij voorkomen problemen liever, dan ze te moeten oplossen.

Het deurbeslag, zoals klinken en het slot wordt standaard wel verwijderd. Dit geeft steeds het mooiste resultaat.

Het deurgeheel en – omlijstingen worden eerst ontvet. Oneffenheden, gaatjes en verstekken worden gedicht met houtplamuur. Openingen/ spleten worden opgekit met overschilderbare opvoegkit.

Het geheel wordt dan opgeschuurd met een schuurmachine die aangesloten is aan een Festool stofzuiger, waardoor het stof tot een minimum beperkt wordt.

Het fijnste stof wordt nog verwijderd met een kleefdoekje.

De eerste afwerklaag wordt aangebracht met de daarvoor geschikte verfrol.

Na droging van de eerste afwerklaag wordt met de fijnste korrel het geheel tussengeschuurd. Dit om een zo glad mogelijk resultaat te bekomen. Het stof wordt nadien verwijderd met een kleefdoekje

Aanbrengen van de tweede afwerklaag.

Schrijnwerk trappen

Schrijnwerk: houten trappen niet geschilderd of bekleed met tapijt
Indien bekleed met tapijt / traploper wordt deze eerst verwijderd en weggebracht.

De lijmresten worden afgebrand met behulp van een heteluchtpistool en steekmes.
Lijmresten kunnen niet geschuurd of gezandstraald worden.
Na het verwijderen van de lijmresten wordt het geheel opgeschuurd met een grove korrel 80.
Nadien wordt er nog met een korrel 150 en 240 geschuurd. We doen dit omdat de korrel 80 vrij grove krassen maakt in het hout, als je hierna direct met een 240 schuurt, zijn de krassen van de 240 veel te fijn, om de grove krassen te kunnen wegwerken. Vandaar dat er nog een tussenstap wordt uitgevoerd.

Schilderwerken-Schyvens-trappen1-1

Het geheel wordt ontstoft en ontvet.
De grondlaag* wordt aangebracht met de daarvoor geschikte verfrol.
Na deze laag zullen spleetjes, kieren, putjes en gaatjes veel harder opvallen, zeker wanneer er voor een witte of lichte laklaag wordt gekozen.

Deze oneffenheden worden weggewerkt met houtplamuur, voegen en spleten wordt gedicht met overschilderbare opvoegkit. Het geheel wordt opgeschuurd en ontstoft. De eerste 2 componenten afwerklaag* wordt aangebracht

Nadien nogmaals tussenschuren en ontstoffen.
Aanbrengen van de finale laklaag.

Resultaat

Schilderwerken-Schyvens-trappen3

Schilderwerken-Schyvens-trappen4

Schilderwerken-Schyvens-trappen5

Schilderwerken-Schyvens-trappen6

Hout of formica

Houten keukenkasten/ formica kasten:

De keukenkasten – en lades worden gedemonteerd. Nadien worden ze ontvet met een universeel ontvetter. Het is belangrijk dat er eerst ontvet wordt alvorens te schuren, anders wordt het vet in de kast geschuurd.
Nadien wordt het oppervlak geschuurd met korrel 220-240. Bij de formica kasten, wordt er geschuurd tijdens het ontvetten met een scotch brite schuurspons.
Na het ontstoffen, wordt de grondlaag aangebracht. Deze is sterk afhankelijk van het te schilderen materiaal. Bij voorkeur werken wij steeds met watergedragen producten, maar enkel wanneer het echt moet gebruiken we een primer op solvent gedragen basis.
Bijvoorbeeld bij eiken houten kasten, deuren, trappen,… kan er tijdens het schilderen van een watergedragen product looizuren vrijkomen in het hout. Dit zorgt voor gele plekken in het hout. (deze zijn enkel zichtbaar in wit of lichte kleuren) Om deze plekken goed te kunnen isoleren, is een solventgedragen grondlaag nodig.

Schilderwerken-Schyvens-keukenkasten1

Nadien wordt het geheel afgewerkt met 2 laklagen, in mat, satine of hoogglans. Tussen de laklagen wordt er steeds tussengeschuurd en ontstoft voor een perfect eindresultaat.

Schilderwerken-Schyvens-keukenkasten2

Schrijnwerk: ramen binnen/ buiten

De ramen worden eerst ontvet en opgeschuurd met een schuurmachine die aangesloten is aan een Festool stofzuiger, waardoor het stof tot een minimum beperkt wordt. De binnenkanten van de glaslatten, of daar waar er rondingen zijn of een te smal vlak om te werken met het schuurmachine, wordt er met de hand geschuurd.
Het fijnste stof wordt nog verwijderd met een kleefdoekje.
Indien er niet overschilderbare siliconen aanwezig zijn, worden deze verwijderd en vervangen door een overschilderbare glaskit. Als deze stap wordt overgeslaan, en er rechtstreeks op de siliconen wordt geschilderd of gekit, zal deze na verloop van tijd afbladeren of barsten. Aangezien de laklaag harder is dan de flexibele – niet overschilderbare siliconen.
De grondlaag wordt aangebracht met de daarvoor geschikte verfrol en borstel.
Oneffenheden, gaatjes en verstekken worden gedicht met houtplamuur. Openingen/ spleten worden opgekit met overschilderbare opvoegkit.
Het geheel wordt tussengeschuurd met de fijnste korrel + ontstoffen
De eerste afwerklaag wordt aangebracht met de daarvoor geschikte verfrol.
Na droging van de eerste afwerklaag wordt met de fijnste korrel het geheel tussengeschuurd. Dit om een zo glad mogelijk resultaat te bekomen. Het stof wordt nadien verwijderd met een kleefdoekje
Aanbrengen van de tweede afwerklaag.

Schilderwerken-Schyvens-ramen1

https://schilderwerkenschyvens.be/wp-content/uploads/2019/07/Schilderwerken-Schyvens-ramen3.jpg

Schilderwerken buiten
Gevels & onbehandeld metselwerk

Het oppervlak wordt vrij gemaakt van vuil, uitbloedingen, stof en losse delen, door middel van ruw borstelen of afspuiten met een hogedrukreiniger en GOED laten uitdrogen. Indien mos- en algengroei aanwezig, wordt de gevel ingeneveld met verdund bleekwater.

Na enkele uren wordt het gehele oppervlak afgespoten onder hoge druk. Kwetsbare plaatsen worden met een harde borstel en water nagereinigd.
Zoutuitbloedingen worden steeds verwijderd met behulp van een ruwe borstel (droog afborstelen).
Barsten en scheuren worden verder open gekrabt, gezuiverd en gefixeerd. Dan worden ze gedicht met Renokit.
Slecht voegwerk wordt steeds hersteld met een mengsel van rijnzand of cement of met een cementgebonden voegspecie, naargelang de hoeveelheid herstellingswerk.
De grondlaag wordt aangebracht. Na deze grondlaag worden alle openstaande voegen en aansluitvoegen opgekit met Renokit.

Indien de ondergrond sterk verpoederd is, wordt er met een twee componenten grondlaag gewerkt BOSS EPOFIX, aangezien deze grondlaag transparant is, dient er met 2 afwerklagen afgewerkt te worden.

[/fusion_button]

Schilderwerken-Schyvens-gevels

Afhankelijk van de kleur worden 1 a 2 afwerklagen SULBIMAT of SUBLISATIN aangebracht

Schilderwerken-Schyvens-gevels1

Schilderwerken-Schyvens-gevels2

Wanneer de ondergrond een continu vochtbelaste ondergrond is, blijven al de voorbereidingen hetzelfde, maar worden de producten aangepast. Er wordt dan gewerkt met het verfsysteem BOSS EPOFIX – BOSS COATING M30 – afwerking sublimat of sublisatin.
Uiteraard, doen wij een volledig nazicht, om te weten welke verfsystemen we waar moeten toepassen.
Vind je de gevelsteen echter prachtig en laat je deze liever niet overschilderen? Maar heb je veel last van algengroei, of wil je de gevelsteen beschermen tegen indringend regenwater? Dan brengen we een transparant hydrofobeercrème aan, Rainblockgel.
Deze impregneert en maakt de ondergrond waterafstotend
Verhindert de groei van mos-, algen- en schimmelbegroeiing
Beschermt de muur tegen indringen van regenwater
Verhoogt de isolatiewaarden van de muur
Beperkt de vorstschade
Vermindert zoutuitbloedingen

!!! OPGELET !!! wanneer de spouw is nageïssoleerd of zal worden geïsoleerd in een latere periode, is een meer dampopen systeem aan de orde.
Voor meer informatie → CONTACTFORMULIER

Schilderwerken buitengevels: reeds geschilderd metselwerk

Het oppervlak wordt vrij gemaakt van vuil, uitbloedingen, stof en losse delen, door middel van ruw borstelen of afspuiten met een hogedrukreiniger en
GOED laten uitdrogen. Indien mos- en algengroei aanwezig, wordt de gevel ingeneveld met verdund bleekwater. Na enkele uren wordt het gehele oppervlak afgespoten onder hoge druk. Kwetsbare plaatsen worden met een harde borstel en water nagereinigd
Zoutuitbloedingen worden steeds verwijderd met behulp van een ruwe borstel (droog afborstelen).
Barsten en scheuren worden verder opengekrab, gezuiverd en gefixeerd. Dan worden ze gedicht met Renokit.
Slecht voegwerk wordt steeds hersteld met een mengsel van rijnzand of cement of met een cementgebonden voegspecie, naargelang de hoeveelheid herstellingswerk.
Indien de ondergrond sterk verpoederd is, wordt er met een twee componenten grondlaag gewerkt BOSS EPOFIX, aangezien deze grondlaag transparant is, dient er met 2 afwerklagen afgewerkt te worden.
De gevel wordt afgewerkt met 2 lagen SULBIMAT of SUBLISATIN aangebracht,
° Wanneer de ondergrond een continu vochtbelaste ondergrond is, blijven al de voorbereidingen hetzelfde, maar worden de producten aangepast. Er wordt dan gewerkt met het verfsysteem BOSS EPOFIX – BOSS COATING M30 – afwerking sublimat of sublisatin.
Uiteraard, doen wij een volledig nazicht, om te weten welke verfsystemen we waar moeten toepassen. -→ CONTACT FORMULIER

Schilderwerken buitengevels: Kalleien

Het oppervlak wordt vrij gemaakt van vuil, uitbloedingen, stof en losse delen, door middel van ruw borstelen of afspuiten met een hogedrukreiniger en
GOED laten uitdrogen.

Indien mos- en algengroei aanwezig wordt de gevel ingeneveld met verdund bleekwater. Na enkele uren wordt het gehele oppervlak afgespoten onder hoge druk. Kwetsbare plaatsen worden met een harde borstel en water nagereinigd

Zoutuitbloedingen worden steeds verwijderd met behulp van een ruwe borstel (droog afborstelen)

Barsten en scheuren worden verder opengekrabt, gezuiverd en gefixeerd. Dan worden ze gedicht met Renokit.

Slecht voegwerk wordt steeds hersteld met een mengsel van rijnzand of cement of met een cementgebonden voegspecie, naargelang de hoeveelheid herstellingswerk.
Alle openstaande voegen en aansluitvoegen worden opgekit met Renokit.

  • Indien de ondergrond sterk verpoederd is, wordt er met een twee componenten grondlaag gewerkt BOSS EPOFIX, aangezien deze grondlaag transparant is, dient er met 2 afwerklagen afgewerkt te worden.
  • Wanneer de ondergrond een continu vochtbelaste ondergrond is, wordt dan gewerkt met het verfsysteem BOSS EPOFIX – BOSS COATING M30 – afwerking naar keuze.

Voor de verdere afwerking van kallei zijn er nog 3 keuzes

matte, fijn gekorrelde gevelafwerking met mineraal uitzicht:

In dit geval wordt er een grondlaag subliprim aangebracht, en wordt er afgewerkt met Pastime.
Pastime is een matte gevelverf met kallei-uitzicht, de uitstraling van kallei is aanwezig, maar Pastime trekt niet in plekken aan de regenkant of door mosgroei en vervuiling. Pastime blijft zijn kleur behouden.

Schilderwerken-Schyvens-gevels3

Schilderwerken-Schyvens-gevels4

Fijne matte kalleiafwerking op basis van kalk:

Bij deze afwerking is er geen extra grondlaag nodig, maar wordt de kallei CALIME rechtstreeks op de ondergrond geplaatst, naargelang de kleurkeuze brengen we
1 a 2 lagen aan. Calime is een afwerking met een typisch levend kalkeffect. Wanneer het regent, zal daar waar de gevel veel in contact komt met water een donkerder uitzicht geven, het kallei effect.

Vullende kallei afwerking, met het typisch kalkeffect:

Het enige verschil met de bovenstaande afwerking is dat er hier wel een grondlaag wordt aangebracht namelijk BOSS C83, een gestructureerde grondlaag op basis van kalk. Deze wordt rechtstreeks toegepast op onbehandeld metselwerk. Indien het metselwerk reeds geschilderd is, dient er eerst een primer P77 worden aangebracht, alvorens de grondlaag C83 te kunnen aanbrengen. Deze grondlaag kan tot in 3mm worden aangebracht, dit zorgt voor een authentiek, gestrucureerd kallei uitzicht.

Voor de verdere afwerking kunt u dan kiezen voor CALIME voor het echte totaalplaatje van kallei of voor PASTIME, die het uitzicht heeft van kallei maar niet de zogenaamde verkleuring heeft.

OFFERTE AANVRAGEN