Kalkstuc
Kalkstuc laten aanbrengen
Kalk is al eeuwenlang een geliefd bouwmateriaal. De Egyptenaren, de Chinezen, de Maya’s, allemaal kenden ze de grote voordelen van dit makkelijk bewerkbare en toch enorm stevige bouwmateriaal. In de loop van vorige eeuw geraakten die uitstekende eigenschappen vergeten. Maar vandaag is kalk weer helemaal terug, vooral voor stucwerk: het aanbrengen van een decoratieve pleisterlaag of kalkcoating.
De vakmannen van Schilderwerken Schyvens combineren hun oog voor detail met hun jarenlange ervaring voor het aanbrengen van kalkstuc in jouw interieur. Ontdek inspirerende voorbeelden, alle mogelijkheden en onze werkwijze voor deze kalkafwerking. Ben je overtuigd of twijfel je nog? Contacteer ons, we helpen je graag verder.
Wat is kalkstuc?
Kalkstuc is een stuctechniek, een afwerking van muren, plafonds en meubels met een pleisterlaag die hoofdzakelijk uit kalk bestaat. Het is een van de decoratieve schildertechnieken waarin Schilderwerken Schyvens zich graag uitleeft. Onze vakmannen maken gebruik van Boss Calco (vroeger Boss Maroc), een product op basis van fijne kalk en gemalen marmer. Het resultaat is een gewolkte tekening met kleurschakeringen tussen licht en donker.
Kalkstuc is beschikbaar in 30 verschillende basiskleuren, met een grote verscheidenheid aan schakeringen en nuances. Het is een populaire afwerkingslaag voor zowel volledige interieurs als accentmuren en wanddetails. Maar we brengen Calco aan op uiteenlopende oppervlaktes – kasten zijn bijvoorbeeld erg populair.
Toepassingen van kalkstuc
Van een strakke betonlook over een zuiderse kalkstuc tot een verweerde structuur, de mogelijkheden van kalkpleister zijn bijna grenzeloos. Schilderwerken Schyvens biedt 3 verschillende afwerkingen van Boss Calco aan, elk met een heel eigen karakter.
- Calco Original roept de geraffineerde, natuurlijke schoonheid van eeuwenoude muren in zuiderse landhuizen op. Met grijstinten kies je eerder voor een minimalistische, strakke, moderne afwerking.
- Voor Calco Vintage Decay brengen we onregelmatige nerven en dieptes aan met een structuurkam. De half vergane uitstraling van je muren contrasteert prachtig met de gladde vlakken van je meubels.
- Calco Vintage Glamour combineert het beste van twee werelden: een ruwe, verweerde ondergrond met een luxueuze en verfijnde afwerking. Ideaal voor trendy, stijlvolle interieurs, die de tijdloze sfeer van statige paleizen met barokke versieringen uitademen.
De voordelen van kalkstuc
Al duizenden jaren worden gebouwen afgewerkt met een kalklaag, zowel binnen als buiten. Dit bouwmateriaal biedt namelijk heel wat voordelen, zeker in de vorm van het breed inzetbare Boss Calco.
- Duurzaam, 100% natuurlijk materiaal
- Uitermate krasvast en erg onderhoudsvriendelijk
- Zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat
- Houdt de luchtvochtigheid in balans
- Ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en poolhouses
- Brede toepassingsmogelijkheden, van grote oppervlaktes tot kleine details
- Uitgebreid kleurenpallet met 30 keuzes
Kalkstuc aanbrengen: onze werkwijze
Het aanbrengen van kalkstuc is een specialistenwerkje, dat aandacht en precisie vraagt. Het product bestaat uit kalkpoeder, bindpasta en water, waarbij de verhoudingen tussen die drie bestanddelen van cruciaal belang zijn. Met de pigmenten in de bindpasta verkrijgen we de juiste kleur.
We brengen eerst een grondlaag op je oppervlak aan en vervolgens met het stucmes in 1 of 2 lagen de Boss Calco. Vintage Calco werken we eerst af met een structuurkam om daarna de nerven effen te polieren. De afwerking gebeurt met de juiste vernis, afhankelijk van de gekozen kleuren. Voor Vintage Glamour voegen we met een rubberen spatel nog een fijne laag Glamour Ice toe.
Veelgestelde vragen over kalkstuc
Schilderwerken Schyvens jouw expert in kalkstuc
Natuurlijk verschilt onze werkwijze van project tot project. Daarom komen we graag persoonlijk bij jou langs. Zo maken we een precieze opmeting en inschatting van de situatie. Op basis daarvan ontvang je een vrijblijvende offerte op maat. Het laten aanbrengen van kalkstuc plannen we pas in na jouw goedkeuring van ons voorstel.