Microtopping ®

Een revolutionaire en gepersonaliseerde afwerking

Wij, bij schildersbedrijf Schyvens, weten als geen ander dat de juiste afwerking wonderen verricht voor de uitstraling van elke ruimte. We vinden het belangrijk om de meest vooruitstrevende technieken tot in de puntjes te beheersen, zodat we jou altijd de beste service kunnen bieden.

Daarom hebben we ons verdiept in deze techniek, die steeds populairder wordt vanwege de verbluffende resultaten, veelzijdigheid en duurzaamheid.

House-Limassol

Wat is Microtopping?

Microtopping is een geavanceerde en veelzijdige afwerkingstechniek uit Italië die inmiddels wereldwijd wordt omarmd. Het is een dunne laag cementgebonden materiaal die handmatig wordt aangebracht op verschillende oppervlakken. Het creëert een naadloze, moderne en verfijnde afwerking die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende ontwerpstijlen.

Hierdoor biedt het de mogelijkheid om een unieke, aantrekkelijke afwerking te realiseren. Het hoogwaardig materiaal voegt natuurlijke imperfecties en schoonheid toe aan elk project. Deze afwerkingen worden met de hand gemaakt, wat resulteert in ambachtelijke structuren en onregelmatigheden die uniek zijn voor elk project. Dit biedt exclusiviteit in verschillende toepassingen, van commercieel en industrieel tot recreatief en medisch.

Ben je dus op zoek naar een innovatieve manier om oppervlakken te transformeren met minimale overlast? Microtopping is wellicht precies wat je zoekt. Met een indrukwekkende dikte van slechts drie millimeter is Microtopping een veelzijdig materiaal dat een verbazingwekkende transformatie kan bewerkstelligen, ongeacht het type ondergrond, zoals beton, egaline, keramiek, hout en meer.

Schilderwerken Schyvens - Microtopping - Acid Stain vloer

Unieke handgemaakte oppervlakken

Een met de hand afgewerkt oppervlak voegt iets buitengewoons en uniek toe aan je interieur.

Onze ervaren vakmensen zijn toegewijd aan het met de hand vervaardigen van deze afwerkingen. Ze scholen zich continu bij en verkennen nieuwe technieken en materialen om keer op keer verbluffende resultaten te leveren. Schakeringen, gevarieerde kleureffecten, handgemaakte texturen en de charmante onregelmatigheden die typerend zijn voor ambachtelijk werk, vloeien samen in een unieke, op maat gemaakte afwerking.

Deze afwerkingen bevatten een vleugje creativiteit van iedereen die betrokken is geweest bij het gehele proces, van ontwerper tot fabrikant tot de vakman die het eindresultaat tot leven brengt. Het resultaat is een oppervlak dat niet alleen duurzaam is, maar ook een visuele en tastbare expressie van vakmanschap en individualiteit biedt.

Waar kan Microtopping worden toegepast?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan vloeren, muren, werkbladen, tafelbladen, het aanrecht, meubels, gipsplaten, muren van metselwerk, trappen, badkamers of douchewanden,… Microtopping maakt het mogelijk om op al deze oppervlakten strakke, naadloze resultaten te behalen.

In tegenstelling tot veel coatings die niet geschikt zijn voor buitentoepassingen, is Microtopping ideaal voor om buiten te gebruiken, zoals op terrassen, voetpaden, zwembadranden, portieken en muren. Het biedt uitstekende bescherming tegen waterinfiltratie, weersveranderingen, dooizouten en UV-stralen.

Wat zijn de voordelen van Microtopping?

Microtopping-Schilderwerken-Schyvens
  • Onderhoudsvriendelijk: Microtopping is niet alleen duurzaam, maar ook eenvoudig te onderhouden. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat de oppervlakken er jaren als nieuw uitzien. De glans en uitstraling blijft behouden en dit zonder ingewikkelde schoonmaakprocessen.
  • Snelle Installatie: Microtopping kan relatief snel worden geïnstalleerd, wat een minimum aan verstoring betekent.
  • Verfijnde en creatieve resultaten: Microtopping  biedt oneindig veel mogelijkheden. De naadloze afwerking en de mogelijkheid om verschillende kleuren en texturen te integreren, maken het mogelijk om unieke, op maat gemaakte ontwerpen te creëren. Of je nu gaat voor een minimalistische en industriële look, een strakke en eigentijdse uitstraling of voor rustieke charme, alles is mogelijk.
  • Duurzaam: Het is bestand tegen tegen weersinvloeden, vlekken, krassen en slijtage. Het is een uitstekende keuze voor drukbezochte commerciële ruimtes, zoals restaurants, winkels en kantoren, maar het is ook perfect voor woningen waar een druk gezinsleven en huisdieren centraal staan. Het is dus een investering die jarenlang meegaat. Microtopping kan bovendien moeiteloos worden toegepast in combinatie met vloerverwarming, waardoor het een veelzijdige keuze is voor diverse toepassingen.
  • Milieubewust: Microtopping minimaliseert materiaalverspilling en is bijgevolg een milieuvriendelijke keuze.

Welke kleuren en texturen zijn beschikbaar?

Microtopping biedt veel kleuren en texturen voor jouw ontwerpstijl. Dankzij Colour Pack-C Liquids zijn diverse kleurcombinaties mogelijk.
Kleur hangt af van type (wit of grijs) en de gebruikte hoeveelheid polymeer. Glanzende, gewolkte en aangezuurde effecten zijn opties voor creatieve accenten. Microtopping Textures voegen karakter en stijl toe zonder minimalisme te verstoren, perfect voor verschillende verticale oppervlakken zoals muren, trappen, en badkamers.

Microtopping-kleuren
Microtopping-afwerking

Naadloze afwerking met Microtopping

Als zichtbare naden en onderbrekende lijnen niet jouw ding zijn, overweeg dan Microtopping. Dit materiaal maakt het mogelijk om naadloze oppervlakken te creëren, zowel binnen als buiten. Of je nu gipsplaten, muren van metselwerk, trappen, badkamers of douche-wanden wilt vernieuwen, Microtopping biedt strakke, ononderbroken resultaten.

Microtopping-bad
microtopping-gootsteen

Bekijk de diversiteit van Microtopping

KLIK op een afbeelding

Microtopping – Acid Stained vloeren

KLIK op een afbeelding

Wat is de prijs van deze techniek?

De prijs varieert op basis van oppervlakte, complexiteit, locatie en voorbereiding. Afwerkingsmogelijkheden, kleuren en extra’s beïnvloeden de kostprijs. Met de juiste voorbereidingen, past Microtopping op elk oppervlak en zorgt  het voor verbluffende resultaten. Contacteer ons voor jouw unieke ruimte.

Contacteer Schilderwerken Schyvens

Wenst u graag meer informatie? Zit u met een dringende vraag? Of laat u uw project graag bekijken door een professional? Neem contact met ons op!

Laten we kennis maken